woensdag 6 mei 2009

Warm Weer Wraps

Toen een van mijn lieve vriendinnetjes mij gisteren kwam verblijden met een bezoek, moest ik nog beginnen met achter de pannen kruipen. Naja, geen gekruip achter de pannen trouwens, bij dit recept komt geen kookpot aan te pas :).

Op het menu: Warm Weer Wraps! Oftewel, wraps met een hele frisse munt/kip vulling (met de credits naar AH).Een ideaal gerecht om klaar te maken als je niet zo'n zin hebt lang te koken. En ideaal als het weer warm is buiten!

Ik ga even uit van vier personen en wijk een beetje af van het originele Appie-recept. Zo ziet het gerecht eruit op http://www.ah.nl/:

Mijns inziens zijn de hoeveelheden die in de recepten genoemd worden daar altijd een beetje te laag, voor hongerige personen :). Let op: De dikgedrukte woorden kun je overschrijven voor op je boodschappenlijst, dan heb je alles.

Men neme:
- Een grote kom
Meng daarin:
- De inhoud van een groot potje zure room
- Drie eetlepels mayo
- Een zakje wortelsliertjes (gewoon in het sla-koelschap bij de supermarkt, anders zelf een worteltje of tien klein hakken. Ben je wel meer tijd kwijt :))
- Een grote of twee kleine avocado's (ff schillen natuurlijk!)
- Een rode ui gesnipperd
- Drie bosuitjes (die lange dunne sprieten, hebben ze ook in het sla-koelschap)
- Twee gerookte kippetjes (lekker kant-en-klaar gerookt in die gele bakjes bij de AH. Alleen nog in kleine stukjes snijden en klaar is Kees)
- Vijf eetlepels verse munt (niks engs aan, dit koop je ook gewoon in een plastic bakje in dat sla-koelschap bij de AH. Mocht je het geluk hebben in een (grote) stad te wonen, kun je verse munt ook stukke goedkoper krijgen bij de Turkse groente- en fruitwinkeltjes)

Goed, alles een beetje klein hakken en mengen. Snijd een limoen (gewoon bij de supermarkt kopen, of bij de Turkse winkel) doormidden en pers de twee helften met je hand uit boven het mengsel. Lekker veel peper en zout erbij, het hele mengsel op een paar opgewarmde reuzetortilla's of wraps leggen et voilà! Errug lekker.

1 opmerking:

  1. Super leuk Nina, ik vind je schrijfstijl echt cool, misschien ga ik het koken (of het niet-koken in dit geval) ook nog cool vinden!

    BeantwoordenVerwijderen